top of page

Rastlös Förlag startade i Malmö 2014 i och med återutgivningen av Violette Leducs klassiska självbiografi Oäktingen och introducerandet av världsfenomenet Warsan Shire och hennes debut Lära min mor att föda. Året därpå flyttade vi verksamheten till Bagarmossen, söder om Stockholm, varifrån vi gav ut ytterligare femton titlar. Den sista under namnet Rastlös kom att bli minnesboken av Bo I. och Marianne Cavefors, Slå ner din fåfänga.

 

Därefter kom pandemin och vi satte vår utgivning på paus under våren.

Känslan och behovet av en nystart på verksamheten blev allt mer uppenbar. Namnet Rastlös har varit tätt förknippat med personliga förluster och privata strider. Bokutgivningen har varit läkande och oumbärlig. Men livet ser ljusare ut nu och varför inte gå in i hösten 2020 under ett nytt namn och en annan positivitet?

Aska blir det nya namnet. Utifrån ruinerna bygger vi nytt.

Mycket är planerat. Ett pärlband av böcker är redan kontrakterade och under produktion. Det är titlar som tar andan ur en.

Hösten 2020 finns redan presenterad men är värd att repetera i oändlighet. Askas första titel är Daniel Mårs andra diktsamling Voilà! och den utkommer i september. Därefter följer återintroduktionen av Sandra Holm med hennes roman Har jag varit här förut, T. S. Elliot Prize-vinnaren Roger Robinson diktsamling Ett bärbart paradis och María Gainzas andra roman Det svarta ljuset.

Som om inte detta vore nog så vill vi gärna nämna de böcker som ni kommer att få ta del av under nästa år. Under våren kommer två fantastiska novellsamlingar av karibiska författare - Londonbaserade Jacqueline Crooks magiska Ismigrationen samt Sharon Millars, från Trinidad, starka Valhuset. Vi fortsätter också med utgivningen av Sandra Holms samtliga verk, denna gång med debuten Barnsliga slagsmål.

Senare under året kommer dessutom Warsan Shires efterlängtade andra diktsamling samt ett urval av den argentinske poeten Mariano Blatts samlade produktion.

Följ med oss genom allt detta och så mycket mer.

bottom of page